top of page

Nieuws

Zoeken
  • Foto van schrijverSHBF

Hoe ga ik om met een klacht

Bijgewerkt op: 28 jan. 2019

Noteer wanneer en hoe de klacht is ontstaan. Vervolgens meldt u de klacht bij de verhuurder. Dit kan schriftelijk – of telefonisch - of met een contactformulier welke u meestal bij uw verhuurder op de website kunt vinden.

Na uw melding komt er een medewerker namens uw verhuurder om het probleem op te lossen. Noteer wie en wanneer er iemand bij u langs is geweest om de klacht te verhelpen en wat de oplossing van de klacht volgens hem/haar is.

Wanneer uw klacht volgens u onvoldoende is opgelost meldt u dat dan aan uw verhuurder en geeft hem een aantal weken de tijd om de klacht alsnog op te lossen. Dit kan via een klachtenformulier. (voor Acantus, klik hier)


Geen voldoende oplossing voor uw klacht?

Dan heeft u de mogelijkheid om naar een klachtencommissie of geschillencommissie van uw verhuurder te gaan, of naar de landelijke huurcommissie.

Een klachten- of geschillencommissie is een door uw verhuurder ingestelde onafhankelijke commissie welke een niet bindende uitspraak doet. Meestal zal de verhuurder zich aan het advies van de klachtencommissie houden. Bent u alsnog niet tevreden, dan heeft u altijd nog de mogelijkheid om naar de huurcommissie te gaan.


De huurcommissie is een landelijke commissie die een bindende uitspraak doet, hetgeen wil zeggen dat zowel u als de verhuurder zich aan die uitspraak moet houden.


Wanneer komt de SHBF in beeld?

Wanneer er volgens u geen afdoende oplossing is geboden voor uw klacht dan kunt u contact opnemen met de SHBF.

Wij begeleidden u in een traject om een oplossing voor uw probleem te vinden. Wij vragen uw verhuurder om ons te informeren waarom uw klacht niet wordt opgelost. Eventueel gaan wij nader met uw verhuurder in gesprek om te horen wat er verder nog gedaan kan worden. Wij bespreken met u het antwoord en onze bevindingen op uw probleem.

Het kan zijn dat u het niet eens bent met onze bevindingen, maar dan kunt U nog zelfstandig uw klacht voorleggen bij de huurcommissie.


Hierbij een link naar de Huurcommissie


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Woonlastenonderzoek Oost Groningen

De uitkomsten van het recentelijk gehouden woonlastenonderzoek in Oost Groningen zijn bekend. Leuk detail is dat een van de oplossingen om inkomensposities te verbeteren het opstarten van een wijkbedr

bottom of page